Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 22

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
644
Milyen magasból esik le az a test, amely egy 1,5m magas ablak előtt 0,2 s alatt halad
el? (A magasságot az ablak tetejétől mérjük!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Milyen magasból esik le az a test, amely egy 1,5m magas ablak előtt 0,2 s alatt halad
el? (A magasságot az ablak tetejétől mérjük!)

s=v0*t+(a*t^2)/2
1,5= v0*0,2+(9,81*0,39)/2
v0=(1,92-1,5)/0,2=2,12 m/s

Ha a test 0 kezdősebességről indult, akkor:
v=v0+a*t=0+9,81*t=2,12
t=0,21s

Ennyi idő alatt a test 9,81 m/s-os gyorsulással ekkora utat tesz meg:
s=v0*t+(a*t^2)/2=0+(9,81*0,21^2)/2=0,23m vagyis az ablak tetejéhez képest 23 cm-re ejtették le a testet.
0