Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 21

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
807
Egy gépkocsi 50m-es úton 4s-ig egyenletesen gyorsul és 12,8 m/s sebességet ér el.
Mekkora volt a kezdősebessége és a gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1


v = 12.8 `m/s`

v = `v_0` + `a*t`

I. 12.8 = `v_0` + 4a

s = `v_0*t` + `a/2*t^2`

II. `4*v_0` + `a*8` = 50

I. *4

`4*v_0` +16a = 51,2

I.(*4) - II.:

8a = 51,2-50 = 1,2

a = `14/7.5` = 0,15 `m/s^2`

I.

12,8 = `v_0`+ `0,15*4`

`v_0` = 12,2 `m/s`
0