Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 19

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
677
Egy pontszerű test harmonikus rezgőmozgást végez. Legnagyobb sebessége 1,25 m/s, legnagyobb gyorsulása 4 m/s2 (méter/ szekundum a négyzeten).
a. Mekkora a rezgés amplitúdója?
b. Mekkora a rezgés frekvenciája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`v_(max)` = 1.25 `m/s` = `A*omega`

`a_(max)` = 4 `m/s^2` = `A*omega^2`

`omega` = `a_(max)/v_(max)` = `4/1.25` = 3.2 `1/s`

A = `v_(max)/omega` = `1.25/3.2` = 0,39 m = 39 cm



`omega` = `2*pi*f`

f = `omega/(2*pi)` = `3.2/(2*3.14)` = 0.51 `1/s`
0