Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 18

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
747
Egy lendítőkerék egyenletes forgása közben harmincat fordul percenként. Mennyi
ekkor a fordulatszáma, periódus ideje és szögsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
n = 30 `1/(min)` = 0.5 `1/s`

T = `1/n` = 2 s

`omega` = `2*pi*n` = `2*3.14*0.5` = 3.14 `1/s`
0