Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 17

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1634
Egy testet 25 m/s kezdősebességgel elhajítunk a vízszintessel 60o-os szöget bezáró
irányban felfelé. Hol van 2s múlva és mekkora a sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
függőleges sebesség: sin 60*25=21,65
vízszintes sebesség: cos 60*25=12,5

Vízszintesen megtett táv=12,5*2=25m
Vízszintes sebesség változatlan.

Függőlegesen megtett táv: v0*t+(a*t^2)/2=21,65*2-(9,81*4)/2=23,68m
Függőleges sebesség: v=21,65-9,81*2=2,03 m/s

Pillanatnyi sebesség: sqrt(2,03^2+12,5^2)=12,66 m/s
0