Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 16

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1274
Két megálló közötti távolság 500m. A villamos a gyorsítási és fékezési szakaszon
kívül egyenletes, 36 km/h sebességgel halad. A gyorsítás 30 másodpercig tart, a fékezés
során 50m utat tesz meg. Mekkora a villamos átlagsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Két megálló közötti távolság 500m. A villamos a gyorsítási és fékezési szakaszon
kívül egyenletes, 36 km/h sebességgel halad. A gyorsítás 30 másodpercig tart, a fékezés
során 50m utat tesz meg. Mekkora a villamos átlagsebessége?

Gyorsítás
a=10/30=1/3
s=0+(1/3*30^2)/2
s=150
t=30s

Lassítás
50=(10*t)/2
t=10 s

Egyenletes mozgás
300=10*t
t=30s

Átlagsebesség=500/70=7,14 m/s
Módosítva: 6 éve
0