Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 14

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
519
Egy pontszerű test harmonikus rezgőmozgást végez. Legnagyobb sebessége 2,25 m/s,
legnagyobb gyorsulása 5 m/s2 (méter/ szekundum a négyzeten).
a. Mekkora a rezgés amplitúdója?
b. Mekkora a rezgés periódusideje?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

`v_(max)` = 2.25 `m/s` = `A*omega`

`a_(max)` = 5 `m/s^2` = `A*omega^2`

`omega` = `a_(max)/v_(max)` = `5/2.25` = 2.22 `1/s`

a,

A = `v_(max)/omega` = `2.25/2.22` = 1,0125 m

b,

`omega` = `(2*pi)/T`

T = `(2*pi)/omega` = `(2*3.14)/2.22` = 2,83 s
0