Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 13

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
529
Egy 1000 m magasságban lebegő helikopterből, 3 m/s lefelé irányuló kezdősebességgel
lehajítunk egy testet.
a. Mekkora a helikopter és a test távolsága a ledobás után 10 s-mal?
b. Mekkora a test sebessége 400 m magasságban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`v_0` = 3 `m/s`

a,

s = `v_0*t` + `g/2*t^2` = `3*10` + `10/2*10^2` = 30 + 500 = 530 m

b,

400 m magasságig megtett 1000-400= 600 m-t.

600 = `v_0*t_1` + `g/2*t_1^2` = 3x+`5x^2`

`5*x^2`+3x-600 = 0

x = `t_2` = 10,66 s

v = `v_0` + `g*t_2` = 3 + `10*10.66` = 109,66 `m/s`
0