Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 12

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
558
Egy gépkocsi a 210 km-es utat 3 óra alatt teszi meg. Az út első felében 60 km/h átlagsebességgel haladt.
a) Mekkora az egész útra számított átlagsebesség?
b) Mekkora az autó átlagsebessége az út második felében?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Egy gépkocsi a 210 km-es utat 3 óra alatt teszi meg. Az út első felében 60 km/h átlagsebességgel haladt.
a) Mekkora az egész útra számított átlagsebesség?
b) Mekkora az autó átlagsebessége az út második felében?

1,5*60+1,5*x=210
x=(210-90)/1,5=120/1,5=80m km/h az átlagsebesség az út második felében

v=210/3=70 km/h az átlagsebesség a teljes út alatt.
Módosítva: 6 éve
1