Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 07

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
710
Egy játékvonat 5 m sugarú körpályán 2 m/s sebességgel mozog. Mekkora a
körülfordulási ideje, szögsebessége és a fordulatszáma?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
7.

r = 5 m

v = 2 `m/s`

`omega` = `v/r` = `2/5` = 0,4 `1/s`

v = `(2*r*pi)/T` = `2*r*pi*n`

T = `(2*r*pi)/v` = `(2*5*3.14)/2` = 15.7 s

n = `1/T` = 0,064 `1/s`

0