Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi (Mértan)

Főoldal » Középiskola » Matematika
5158
Egy paralelogramma egyik belső szögének és ehhez a belső szöghöz tartozó külső szögének aránya 4:5.
Mekkorák a paralelogramma belső szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A belső és külső szög együtt 180°. a belső szög 180/(4+5)*4=80°.
A belső szögek összege 360°. 2-2 szöge egyforma, ezért: 80+x=360/2
x+80=180
x=100
Tehát a szögek 80° és 100°.
1

Egy paralelogrammának egy belső szögének, és annak a szögnek a külső szögének összege 180°. Ezért: 4+5= 9 180/9= 20°
szög 4*20°= 80°
külső szög 5*20°= 100°

Minden paralelogrammának a szemközti szögei egyenlőek, az egyik szög 80°, a vele szemközti is ugyanannyi, így: 360°-2*80°=200 (mivel a belső szögeinek összege 360°) és ezt elosztva 2-vel kijön, hogy a másik két szöge 100° és 100°.
0