Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 06

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
548
Egy autó 2,5 m/s2 (méter/ szekundum a négyzeten) gyorsulással indul. 30 m út megtétele után mekkora sebességet ér el? Ha az elért sebességgel még 10s-ig egyenes vonalú egyenletes mozgást végez, mekkora utat tesz meg összesen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Egy autó 2,5 m/s2 (méter/ szekundum a négyzeten) gyorsulással indul. 30 m út megtétele után mekkora sebességet ér el? Ha az elért sebességgel még 10s-ig egyenes vonalú egyenletes mozgást végez, mekkora utat tesz meg összesen?

30=0+(2,5*t^2)/2
t=4,89 s
v=2,5*4,89=12,25

s=12,25*10=122,5

A két út összege 152,5m
0