Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 05

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
537
Egy tömegpont rezgőmozgást végez. A rezgésszám 10 1/s, a rezgés amplitúdója 16 cm.
Mekkora a gyorsulása, amikor a kitérés 5cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
f = 10 `1/s`

`omega` = `2*pi*f` = 62.8 `1/s`

A = 0.16 m

x = `A*sin(omega*t)`

0.05 = `0.16*sin(62.8t)`

`sin(62.8t)` = 0,3125

t = 0,29 s


a = `A*omega^2*sin(omega*t)` = `0.16*62.8^2*0.3125` = 197.3 `m/s^2`
Módosítva: 6 éve
0