Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kilencedikes fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
569
Segítségre lenne szükségem az alábbi két feladat megoldásában út-törvény, sebesség-törvény és Galileo törvénye felhasználásával
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi, út, sebesség, 9
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


1.

a,

a = `(v_2-v_1)/t` = `(20-5)/15` = 1 `m/s^2`

b, s = `v_1*t` + `a/2*t^2` = `5*15` + `1/2*15^2` = 75+112,5 = 187,5 m

2.

a,

s = `a/2*t^2`

a = `(2s)/t^2` = `(2*9)/(6*6)` = `18/36` = 0.5 `m/s^2`

b,

v = `a*t`= `0.5*6` = 3 `m/s`

c,

t=5 s

`s_5` = `a/2*t^2` = `0.5/2*5^2` = 6.25 m

d,

`s_(5-6)` = s-`s_6` = 9-6.25 = 2.75 m
0