Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1973
A Sopron és a Tatabánya közötti utat 72km/h sebességgel 20 perccel több idő alatt lehet megtenni , mint 84km/h sebességgel . Milyen hosszú a két város közötti út?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A Sopron és a Tatabánya közötti utat 72km/h sebességgel 20 perccel több idő alatt lehet megtenni , mint 84km/h sebességgel . Milyen hosszú a két város közötti út? A mértékegységeket át kell váltani azonos mértékegységre (20 perc=1/3 óra)

s=v*t

A két egyenlet:
`s=84*t`
`s=72*(t+1/3)`

Mivel a bal oldal egyenlő mind a két egyenletben, ezért a jobb oldalaik is egyenlőek lesznek, ezért:

`84t=72t+24`
`12t=24`
`t=2` óra

Mivel 84 km/h-val 2 óra az út, ezért a távolság 168 km lesz.

0