Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi dolgozat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
773
Valaki tudna segíteni? Sajnos nem nagyon értem még ezeket a feladatokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A pitagorasz-tételt kell használni c^2=a^2+b^2
Derékszögű háromszögeknél a kér befogó négyzetének összege megegyezik az átfogó négyzetével.
1) egy háromszög aminek alapja 35m magassága 55cm.
2db derékszögűre osztod a magasság mentén.
a=35/2=17,5 b=0,55 (mindent méterben)
az egyik oldal hossza c^2=a^2+b^2=17,5^2+0,55^2=306,5525
c=gyök(306,5525)=17,51
a teljes hossz L=2*c=35,02m
2)
a) x=gyök(12^2+7^2)=gyök(193)=13,89cm (átfogó)
b) y=gyök(28^2-19^2)=gyök(423)=20,57cm (befogó)
c) z=gyök(15^2-13^2)=gyök(56)=7,48cm (befogó)

3)
az alap fele x=gyök(11^2-8^2)=gyök(57)=7,55
a=2*x=15,1cm
K=2*11+15,1=37,1cm
T=a*m/2=15,1*8/2=60,4cm^2

4) nem tudom milyen pálya alakja szóval ebben nem tudok segíteni :/
0

Hianyzo 4es :
0