Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1601
Egy lakás parkettázásával az egyik munkás 40 óra alatt, a másik 48 óra alatt, a harmadik 60 óra alatt lenne készen. Hány óra alatt lesznek készen a munkával együtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az eredmény biztosan a gyorsabban dolgozó szakember munkaidejénél, azaz
40 óránál kevesebb. Felhasználjuk a fizikában tanult teljesítmény=munka/idő (`P=W/t`)képletet. Feltételezzük, hogy `W=1` és felhasználjuk, hogy a teljesítmények összeadhatók. Legyen a közös munkvégzés ideje `T`. Tehát `1/40+1/48+1/60=1/T`, ennek megoldása pedig `T=16` óra lesz. Az egyenlet megoldásához vezető útat rád bízom.
0