Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
Hogy kell megoldani a következő egyenletet?

n+1=2^(n-1)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
exponenciális, egyenlet, megoldás, logaritmus, módszer, egész
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy olyan egyenlet, amelyet nem lehet egzakt módszerekkel megoldani,
csak közelítő módszerek jöhetnek szóba.
Ajánlom a Newton-módszert. Tehát keresd meg az `n mapsto 2^(n-1)-n-1` függvény gyökeit. Ha az alaphalmaz `N`, akkor csak egy megoldás jön szóba az `n=3` Ha az alaphalmaz `R`, akkor e mellé társul az `n=-0,690093...` is.
0