Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
455
Csatoltam képeket, ezek a feladatok nem mennek...ha bármelyiket le tudjátok nekem vezetni a megoldásig, óriási segítség lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2,

`log_9 3` = `1/2`

`sin 30` = `1/2`

egyenlő.

3.

x ember koccint x-1 emberrel, de visszakoccintás nincs, akkor az összes koccintás `(x*(x-1))/2` = 21

x= 7 fő vett részt a házibulin.

4.

y = -2x+6

x = -4 `Rightarrow` y = `-2*-4+6` = 14

A pont távolsága az y tengelytől: 14.

5.

A C csúcsnál levő szög 180-(76+84) = 20°

`fi` = 180-(90+20) = 70°

6.

a,

`3^(x+1)` = 81 = `3^4`

x+1 = 4

x = 3

b,

x-1 = 4

x = 5

c,

1-x = 4

x = -3

7.

13X9Y akkor osztható 30-cal, ha osztható 10-zel és osztható 3-mal. A tízzel való oszthatóság feltétele, hogy Y = 0. A hárommal való oszthatóság feltétele, hogy a számjegyek összege osztható legyen 3-mal, azaz 1+3+X+9+0 = 13+X osztható legyen hárommal.

13+X = 15; `X_1` = 2

13+X = 18; `X_2` = 5

13+X = 21; `X_3` = 8

8,

r = 8 cm

m = d = 2r = 16 cm

A = `2*r^2*pi` + `2*r*pi*m` = `2*r^2*pi` + `4*r^2*pi` = `6*r^2*pi` = `6*8^2*3.14` = 1205,76 `cm^2`


9,

a, igaz

b, hamis

c, igaz

10.

1260 az 100 %

30% megfelel `30/100*1260` = 378 nő, 386 férfi, ez összesen 378+386 = , a maradék 1280-764 = 496 fő kiskorú.

11. Csatoltam képet

1/1.

A: 1;2;3...20

A\B: A halmaznak eleme, B-nek nem (20-ig a nem prímszámok): 4;6;8;9;10;12;14;15;16;18;20

11 darab
0