Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összegképlet

Főoldal » Középiskola » Kémia
352
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, összegképlet
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(C_xH_yO_z)` = 30 `g/(mol)` = 12x+y+16z

`(12*x)/30` = 0.4

x = 1

`y/30` = 0.067

y = 2

`(16*z)/30` = 0.533

z = 1

A vegyület összegképlete: `CH_2O`

(Valószínűleg a formaldehid lesz az (`H_2C=O`)
1