Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika szorgalmi, nagyon kéne a jobb jegyhez. 8. o. Nagyon sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
948
Egy fogyasztóban Q= 27.600 J hő szabadul fel t= 60s alatt, ha I=2A erősségű áram halad át rajta.
Számítsd ki:
a) a fogyasztó elektromos ellenállását
b) az elektromos feszültséget
c) a fogyasztó teljesítményét
d) mennyi elektromos energiát fogyaszt el t=10h alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, sos, fizika, szorgalmi, ellenállás, 8. osztály, feszültség, teljesítmény
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
c) P=27600/60=460W
b) P=U*I=>U=P/I=460/2=230V
a) R=U/I=230/2=115ohm
d) 460W=0,46kW
W=P*t=0,46*10=4,6kWh (=16560kJ)
Módosítva: 9 éve
1