Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi dolgozat! Kérlek segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
862
Légyszíves legalább ha egy feladatot is tudtok írjátok le! Légyszíves a feladatokat vezessétek le!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
477. Az egyik szöge legyen X, akkor a másik 2X a harmadik pedig 30. A háromszög belső szögeinek összege 180. Tehát akkor 3x+30=180, amiből 3X=150, így X=50. Tehát a három szög
az a 30, 50,100 fokosak.

482. Egy négyszög belső szögeinek összege 360 fokosak. Ha arány van megadva azokat mindig össze kell adni. Így 2+5+6+7=20. Ezután 360:20= 18. Szóval a szögek 2*18=36 fok, 5*18=90 fok, 6*18=108 fok, 7*18=126 fok. Szóval a négy szög, az 36 , 90, 108, 126 fok.

492.
első doboz: ott kell alulra 30 cm és 20 cm, az oldalakra négyszer 10 cm, és a tetejére 30 cm és 20 cm, és a masnira 20 cm. Ez összesen: 160cm
második doboz: alulra 30 cm és 10cm, oldalra négyszer 20cm, a tetejére 30 cm és 10 cm, a masnihoz 20 cm. Összesen: 180 cm
Tehát a második esetben kell több szalagot elhasználni.

546.
a,A, trapéz területe két alap összege osztva kettővel és szorozva a magassággal. Ez itt 29+42=71. Osztva kettővel 35,5. Szorozva a magassággal. 35,5*8= 284.

Megcsináltam párat, ha még van kérdésed írj!
1