Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
Csatoltam 2 képet, segítenétek megoldani őket? Bármelyik feladatot nagyon megköszönném ha levezetnétek a megoldásig..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.

A halmaz: 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90

B halmaz: 3;6;9;... hárommal osztható számok

A ∩ B: A-ban is és B-ben is benne vannak: 30, 60, 90.

A / B: A-ban benne van, de B-ben nem: 10, 20, 40, 50, 70, 80.

2.

Eladott x könyvet, darabját y forintért. Eredetileg ez `x*y` forintba kerül.

Árleszállításkor az ára `0.95*y` forint lett, de eladtak `1.08*x` darabot, akkor a bevétel lett: `0.95*y*1.08*x` = `1.026*x*y`

A bevétel 1.026-szorosa lett, tehát 2.6 %-kal nőtt.

3.

A = `2^5*3^6*5^7`

B = `4^3*5^4*7^5` = `2^6*5^4*7^5`

a, (A;B): `2^5*5^4`

b, [A;B]: `2^6*3^6*5^7*7^5`


5.

|x-3|≤ 8

a,

x-3≤ 8

x ≤ 11

b,

x-3 ≥-8

x ≥ -5

a + b:

-5 ≤ x ≤ 11


6,

a, hamis

b, igaz

c, igaz


2/1.

`1201_3` = `1*3^0` + `0*3^1` + `2*3^2` + `1*3^3` = 1+0+18+27 = 46
1