Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezeket le vezetné nekem valaki röviden szöveggel? Köszönöm

271
Írja le, mit ad meg a határozott integrál. Magyarázza el, hogyan írható fel a határozott integrál Riemann-féle összegek határértékeként. Írja fel a NewtonLeibniz képletet és adja meg a benne szereplő szimbólumok jelentését.

Írja le, milyen képlettel számítható ki a mechanikai illetve a termodinamikai munka állandó erő illetve állandó nyomás esetén. Hogyan és milyen képlet szerint számítható ki a munka integrálás segítségével akkor, ha az erő illetve nyomás nem állandó? Rajzolja fel, mely grafikonok görbe alatti területeinek felel meg a két munka-típus.

Mit nevezünk differenciálegyenletnek? Magyarázza el mit jelent egy differenciálegyenlet általános és partikuláris megoldása. Írja fel egy szeparábilis differenciálegyenlet általános alakját és vezesse le, milyen lépéseken keresztül lehet megoldani.

Definiálja és értelmezze az alábbi fogalmakat: reakciósebesség, reakciórendűség, sebességi egyenlet, sebességi állandó (reakciósebességi együttható), felezési idő.
Adja meg az A → P típusú, unimolekuláris, irreverzibilis, nullad-, első-, és másodrendű reakció sebességi egyenletének differenciális alakját. Vezesse le a fenti reakciók sebességi egyenletének integrált alakját.
Írja fel az A + B → AB típusú irreverzibilis és az A + B ↔ AB típusú reverzibilis másodrendű reakció sebességi egyenletének differenciális alakját..

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Tankönyvírást itt nemigen vállal senki. Sok részletet kidolgozva, innen elindulva is megtalálsz:
https://www.geogebra.org/search/integr%C3%A1l
Vagy innen elindulva:
https://www.youtube.com/results?search_query=integr%C3%A1l
-1