Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Erről vki megtudja oldani bármelyik feladatot?

Főoldal » Középiskola » Fizika
505
Az van, hogy a tanárnunk nem tanít semmit, és így is az osztály nagy része bukásra áll, aki ezt nem oldja meg az 1est kap. Na most nekem ez nem hiányzik. Párat megoldottam nem biztos, hogy jól. Segítsetek kérlek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
2.

a,

n=v1/v2=340/1450=0,23

b,

`v`1` /v`2`=sin(alpha)/sin(beta)`

`340/1450=sin(5°)/sin(beta)`

`sin(beta)=1450/340*sin(5°) => beta=21,32°`

c, a felületről visszaverődő hullám szöge ugyan akkora, mint a beesési szög, vagyis 5 fok a beesési merőlegeshez képest. Ez a vízszinteshez képest 90-5=85 fokos szög. A vízben a szög 21,32 fok a beesési merőlegeshez képest, vagyis a vízszinthez képest 90-21,32=68,68°
Ennek a kettőnek az összege adja meg az eredményt, ami 153,68°.

A tévedés jogát fenntartom.
Módosítva: 6 éve
0