Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Házi , Segítsetek Kérlek

Főoldal » Középiskola » Fizika
629
Számìtsd ki , összesen mennyi hővel lehet 10 kg vasat 36 °C tól olvadáspontig (T olv.= 1536°C) melegíteni , majd megolvasztani !Adott a vas fajhője :cFe=453J/kg×K ès olvadáshője :λ Fe=272kJ/kg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Q= `c_(Fe)*m*DeltaT+m*lambda_(Fe)` = `[453*10*(1536-36)]` + `(10*272000)` = 6795000 + 2720000 = 9515000 J = 9515 kJ
0