Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldás menete?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
483
Egy ruhauzletben 4 fogason vannak kabatok.Az elson ketszer annyi van mint a harmadikon.a masodikon 2-vel kevesebb mint a negyediken,amin 1-gyel tobb van mint a harmadikon.osszesen 60 kabat van az uzletben.hany kabat van az egyes fogasokon?
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az elsőn x

akkor a harmadikon `x/2`.

a negyediken `x/2`+1.

a másodikon `x/2`-1.

x+`x/2`+(`x/2`+1)+(`x/2`-1) = 60

2.5x = 60

x= 24

Az elsőn 24 van, a másodikon 11, a harmadikon 12, a negyediken 13.
0