Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki meg tudná oldani ezeket a matek feladatokat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
888
Ez a 3 volt a 7 feladatból ami nem annyira ment, remélem valaki aki érti, tud segíteni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
K1
A
felsorolás: `{1;3;5;7;9}`
körülírás: egyjegyű pozitív páratlan számok
képlet: `A = {x| x in NN " és " x le 10 " és " x/2 notin NN}`

B
felsorolás: `{2;3;5;7}`
körülírás: egyjegyű pozitív prímszámok
képlet: `B={x in ZZ^+ " és " x in P}`
`P`-vel szokás a prímszámok halmazát jelölni. Ha ez nem megengedett, akkor
`B={x in ZZ^+ " és " sigma(x) = 2}`
A `sigma(x)` függvény megadja `x` osztóinak számát.
https://en.wikipedia.org/wiki/Divisor_function

C
felsorolás: `{4;5;6;7;8;9}`
körülírás: 4 és 9 közötti (inkluzív) természetes számok
képlet: `C={x|4 le x le 9 " és " x in NN}`
0

8. K2
(1) Igaz. Ha `x` eleme egy halmaznak, akkor `{x}` mindenképp részhalmaza annak.
(2) Igaz. Ha `A` valódi részhalmaza `B`-nek, akkor részhalmaza is.
(3) Hamis, de inkább nem értelmezhető. `1` nem fogható fel részhalmazként, csak elemként, így nem mondhatod rá, hogy nem részhalmaza `A`-nak.
0

1.
`bar C` azon elemek halmaza, amelyek elemei `H` alaphalmaznak, de nem elemei `C`-nek. Ez esetben ez az 1 és 50 közötti egyészeket jelenti, kivéve az 1,4,9,16,25,36,49 számokat.

`bar (BuuC)`
`BuuC` halmazba tartoznak a hárommal osztható számok és a négyzetszámok
`{1;3;4;6;9;12;15;16;18;21;24;25;27;30;33;36;39;42;45;48;49}`
Ezeket kell kivenni `H`-ból.
0