Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia pH számítás

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
632
Mennyi a pH-ja annak az oldatnak, melynek 1 dm3-ben 0,17g OH- -ion van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(OH^-)` = 17 `g/(mol)`

1 `dm^3` oldatban van 0,17 g, azaz 0,01 mol hidroxidion

Az oldat 0,01 `(mol)/(dm^3)`-es.

pOH = -lg`[OH^-]` = 2

pH = 14-pOH = 12

Módosítva: 6 éve
0