Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia beadandóhoz segítséget kérnék!

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
643
Mennyi a pOH-ja a 0,04 mólos NaOH oldatnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
NaOH `rightarrow` `Na^+` + `OH^-`

`c_(NaOH)` = `c_(OH^-)` = 0,04 `(mol)/(dm^3)`

pOH = `-lg c_(OH^-)` = -lg(0,04) = 1.4
0