Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
2211
Mekkora anyagmennyiségű atomot tartalmaz 500 g szén?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos, határidő
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
500:12(moláris tömeg)= 41,6 mol
41,6•6•10^23= 249,6•10^23= 2,496•10^25
0

Annyi elég, hogy `500/12` = 41,67 mol

ez az anyagmennyiség. (nem a darabszámát kérdezi).
0