Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika segítség...

Főoldal » Középiskola » Matematika
411
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a,

I. x+y = 8

II. x-y = 6

I. + II.:

2x = 14

x= 7

I. :

7+y = 8

y = 1



b,

I. 3x = y-1

II. x = y+3

3*II.:

3x = 3y + 9

3*II. - I.:

0 = 2y+10

y = -5

I.: 3x = -5-1 = -6

x = -2


c,

I. y+2x+1 = 0

II. 3y = 2x-7

3*I.: 3y+6x+3 = 0

II.-t ebbe behelyettesítjük:

2x-7+6x+3 = 0

8x-4 = 0

x = `1/2`

I.: y+`2*(1/2)`+1 = 0

y+2 = 0

y = -2


d,

I. 3x+2y = 10

II. x+6 = 2y

I.: 3x + (x+6) = 10

4x+6 = 10

4x = 4

x = 1

I.: 3+2y = 10

2y = 7

y = `7/2`
0