Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
1324
1.példa: lg(x+1)+lg(x-1)=lg8+lg(x-2) 2.példa: gyök alatt 2 alapú log(10x-3)=4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
lg(x+1)+lg(x-1)=lg8+lg(x-2)

felt: x>2

(x+1)(x-1) = 8*(x-2)

`x^2`-1 = 8x-16

`x^2`-8x+15 = 0

`x_1` = 5

`x_2` = 3


`log_(root()(2))(10x-3)` =4

Felt: x>`3/10`

`(root()(2))^4` = 4

10x-3 = 4

x = `7/10`
Módosítva: 6 éve
0