Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1774
(2x-7)+(8+3x)=26
2(x-3)+4(x+1)=5(x-1)+x+3
4*(18-5x)-12*(3x-7)=15*(2x-16)-6*(x+14)
5*(3x+5)-4*(2x-3)=5x+3*(2x+12)+1
4*(x+1)+2*(x-3)=3*(x-2)+3*(x+5)
4*(3x-5)-2*(7-3x)=6*(2x-3)-5*(2-3x)
4*(x+3)-3*(x+2)-2*(x+1)-x=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


1. (2x-7)+(8+3x)=26

5x+1 = 26

x= 5


2. 2(x-3)+4(x+1)=5(x-1)+x+3

2x-6+4x+4 = 5x-5+x+3

6x-2 = 6x-2

Minden szám megoldás (azonosság).


3. 4*(18-5x)-12*(3x-7)=15*(2x-16)-6*(x+14)

72-20x-36x+84 = 30x-240-6x-84

156-56x = 24x-324

80x = 480

x=6


4. 5*(3x+5)-4*(2x-3)=5x+3*(2x+12)+1

15x+25-8x+12 = 5x+6x+36+1

7x+37 = 11x+37

7x = 11x

x=0

5. 4*(x+1)+2*(x-3)=3*(x-2)+3*(x+5)

4x+4+2x-6 = 3x-6+3x+15

6x-2 = 6x+9

Nincs megoldása az egyenletnek.

6. 4*(3x-5)-2*(7-3x)=6*(2x-3)-5*(2-3x)

12x-20-14+6x = 12x-18-10+15x

18x-34 = 27x-28

9x = -6

x= `-6/9` = `-2/3`


7. 4*(x+3)-3*(x+2)-2*(x+1)-x=0

4x+12-3x-6-2x-2-x = 0

-2x+4 = 0

2x = 4

x = 2
0