Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
644
X+3=2x-5
25-73x+26+39x=x+97-81x+41+17x
2*(5x-8)-3*(4x-5)=4*(3x-4)+11
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x+3=2x-5

Kivonunk x-et mindkét oldalról, utána hozzáadunk ötöt mindkét oldalhoz.

x = 8



25-73x+26+39x=x+97-81x+41+17x

Összevonjuk az ismeretlen tagokat és a konstansokat.

51-34x = 138-63x

Egy oldalra rendezzük az ismeretlen tagokat és a konstansokat.

29x = 87

x= 3



2*(5x-8)-3*(4x-5)=4*(3x-4)+11

Felbontjuk a zárójelet, összevonjuk, mint az előzőnél:

10x-16-12x+15 = 12x-16+11

-1-2x = 12x-5

4 = 14x

x= `4/14` = `2/7`
0