Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Test felemelése

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
951
Egy vízszintes lapon nyugvó 10 kg tömegű testet 110 N nagyságú erővel felemelünk. Milyen magasan lesz a test
2 s múlva? Mekkora lesz ekkor a sebessége? (Eredmények: 2 m, 2 m/s)

Hogyan jöttek ki? Ha lehet részletes levezetéssel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, erő, idő, sebesség, felemelés
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`∑F=m*a`
`F-m*g=m*a`
`110\ N-10\ kg*10\ m/s^2\ =\ 10\ kg*a`
`a\ =\ 1\ m/s^2`
`s\ =\ a/2*t^2\ =\ (1\ m/s^2)/2*(2\ s)^2\ =\ 2\ m`
`v\ =\ a*t\ =\ 1\ m/s^2*2\ s\ =\ 2\ m/s`
1