Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Acélgolyó által kifejtett erő

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
733
Egy 50 g tömegű, 3 m/s nagyságú sebességgel haladó acélgolyó sebességének irányára merőleges felületű falba
ütközik, és onnan ugyanakkora sebességgel pattan vissza. Mennyi ideig érintkezett a fallal, ha közben a fal által a
golyóra kifejtett átlagos erő 15 N nagyságú volt? (Eredmény: 0,02 s)


Hogyan jött ki? - Levezetéssel ha kérhetem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, fizika, Newton, erő, idő, acélgolyó
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
F = `(dI)/(dt)` = `(m*v_2-m*v_1)/dt` = `(m*(v_2-v_1))/(dt)` = `(0.05*(3-(-3)))/(dt)` = 15

dt = `0.05*6/15` = 0.02 s
1