Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni? Minél hamarabb.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
484
Anti hat kosárban gyümölcsöket vitt a piacra. Némelyikben almák, másokban körték, mindegyik kosárban csak egyféle. Az egyes kosarakban sorra 8, 13, 15, 18, 19 és 21 gyümölcs volt. „Ha eladom ezt a kosár gyümölcsöt, akkor kétszer annyi almám marad, mint körtém. Melyik kosárra gondolt Anti?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ez összesen 94 db gyümölcs, marad x körte és 2x alma. Ez összesen 3x, tehát osztható 3-mal.

Tehát nem adhatott el 15, 18 és 21 gyümölcsöt. 8-at sem, hiszen 94-8=86 sem osztható 3-mal.

Ha 13-at adott el, akkor maradt 94-13= 81 gyümölcse, ez pedig úgy oszlik el, hogy 27 körte és 54 alma. Lehet-e így szétosztani?

27= 8+19 Igen, jó,


Ha 19-et adott el, akkor marad 94-19= 75 gyümölcs, ez pedig úgy oszlik szét, hogy 25 körte és 50 alma. Lehet-e így szétosztani?

25=8+? Nincs ilyen

25=13+? nincs

25=15+ nincs

Tehát Anti a 13 gyümölcsöt tartalmazó kosárra gondolt.
0