Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi fizikából

Főoldal » Középiskola » Fizika
461
Fizika házi feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

`v_1` = `v_0`-`g*t_1` = 40-`10*1` = 30 `m/s`

`s_1` = `v_0*t_1` - `g/2*t_1^2` = `(40*1)-(5*1^2)` = 35 m

b,

v=`v_0-g*t` = 0

t = `v_0/g` = `40/10` = 4 s

s= `g/2*t^2` = `5*4^2` = 80 m

c, lefelé ugyanazt a mozgást fogja produkálni, csak ellenétes irányba, tehát

`v_2` = `v_0` = 40 `m/s`

`t_ö` = `2*t` = 8 s


10.

`v_0` = 588 `m/s`

v = 0 = `v_0` - `g*t`

t = `v_0/g` = `588/10` = 58.8 s

Itt lesz egy holtpont, illetve amikor visszaesik (és utána ismét megáll véglegesen), ahhoz ugyanennyi idő kell, a teljes időtartam `2*58.8`=117.6 s.

s= `v_0*t` - `g/2*t^2` = `(588*58.8)` - `(5*58.8^2)` = 34574,4 - 17287,2 = 17287,2 m

(Ilyen magasra a valóságban mégsem fog menni, ott van a közegellenállás és egyéb tényezők)
Módosítva: 6 éve
0