Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 10 rad\s szögsebességgel forgó 20 [cm] sugarú kereket állandó 0,1 [rad \s2] [rad\s2] szöggyorsulással 2 percig gyorsítunk.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
629
Mekkora lesz ekkor a kerék egy külső pontjának kerületi sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`r=0,2m`

`omega=10 (rad)/s`

`beta=0,1 rad/sec^2`

`t=2 perc=120 s`

A tangenciális gyorsulás egyenlő `beta*r=0,1*0,2=0,02 m/s^2=a`

A gyorsulás a sebesség és az idő hányadosa, szóval a sebesség egyenlő `a*t=0,02*120=2,4 m/s`
0