Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy domború gömbtükör fókusztávolsága –25 [cm]. Milyen távol helyezzük el a tárgyat a tükörtől, ha a tárgy virtuális képe 15,38 [cm]-re jelenik meg?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
732
A. 40
B. 60

C. 0,025

D. 25
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Gömbtükrök fókusztávolságának reciproka megegyezik a tárgytávolság és a
képtávolság reciprokának összegével.

`1/f` = `1/k` + `1/t`

`1/25` = `1/15.38` + `1/t`

t = -40 cm (a képhez és a fókusztávolsághoz képest)
0