Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vízszintes, érdes felületen állandó nagyságú F erővel húzunk egy m tömegű testet az ábra szerint. (A test elmozdul.)

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1208
Vízszintes, érdes felületen állandó nagyságú F erővel húzunk egy m tömegű testet az ábra szerint.

(A test elmozdul.)

Adatok:

m=100[kg]
F=500[N]
μ0=0,3
μ=0,1

5 [m] elmozdulás esetén mekkora a kényszererő által végzett munka nagysága?


Válasszon ki egyet:
A. 0 [J]
B. 4929 [J]
C. 4905 [J]
D. 490,5 [J]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A kényszererő az a nyomóerő, amivel a talaj tartja a testet. Annak iránya merőleges a talajra, ezért merőleges az elmozdulásra is; ebből következik, hogy nem végez munkát.
Módosítva: 6 éve
0