Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az alábbi grafikon egy lejtő tetejéről állandó gyorsulással leguruló labda mozgásáról készült.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
752
Az alábbi grafikon egy lejtő tetejéről állandó gyorsulással leguruló labda mozgásáról készült.

Mekkora volt a labda gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`s=v`0`*t+(a*t^2)/2` ahol v0 jelen esetben 0
`2,5=(a*25)/2`
`5=25a`
`a=0,2`

Módosítva: 6 éve
1