Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vízszintes, érdes felületen állandó nagyságú F1 és F2 erővel húzunk egy m tömegű testet az ábra szerint. (A test elmozdul.)

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
715
Vízszintes, érdes felületen állandó nagyságú F1 és F2 erővel húzunk egy m tömegű testet az ábra szerint. (A test elmozdul.)

Adatok:

m=50[kg]
F1=200[N]
F2=50[N]
α=30°
μ0=0,25
μ=0,1

Mekkora lesz a test sebessége 3 [m] elmozdulás után, ha nyugalomból indult?


Válasszon ki egyet:
A. 13,22 [ms]
B. 0,83 [ms]
C. 3,64 [ms]
D. 1,57 [ms]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Najó... ha jól emlékszem ugyan ezt a feladatot kellett gyorsulás szempontjából meghatározni, és 2,2-re jött ki a.

`s=1/2a*t^2`
`3=1,1*t^2`
`t=sqrt(3/1.1)=1,65 s`
`v=a*t=2,2*1,65=3,63 m/s`

Azt, hogyan jött ki a, nem írom le még 1x.
Módosítva: 6 éve
1