Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gázelegyek

Főoldal » Középiskola » Kémia
568
Melyik az a gáz halmazállapotú olefin, amelyiknek 1,0dm³-éhez 4,5 dm³ azonos állapotú oxigéngáz fogy el az égetés során?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
`C_nH_(2n)` + `(1,5*n)``O_2` = n `CO_2` + n `H_2O`

1.5n = 4.5

n=3

A keresett olefin a `C_3H_6`, propén (propilén).
1

Hogyan lett a képletben (1,5·n) ?
0