Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A grafikon az elektromos mező által végzett munka és az áramlat töltés mennyisége közötti összefüggést ábrázolja

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1552
A) milyen összefüggés van az elektromos mező által végzett munka és az átáramló töltés nagysága között?
B) mekkora a feszültség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Egyenes arányosság, mivel ha 2x-re növeljük a töltés mennyiségét, 2x növekedik a munkavégzés.

Mivel W=Q*U ezért, W=800/10 vagy 400/5 =80 J
0