Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A grafikon egy áramkörben áthaladó töltések nagysága és a közben eltelt idő összefüggését ábrázolja

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1142
A) milyen összefüggés van az átáramlott töltés mennyisége és az eltelt idő között?
B) mennyi ebben az áramkörben az áramerősség nagysága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Egyenesen arányos a mennyiség, mivel ha az idő 2x lesz, a töltések nagysága is a kétszerese lesz.

`I=Q/t=16/80=0,2 A`
Módosítva: 6 éve
0