Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék.Köszönöm.

Főoldal » Középiskola » Matematika
512
Behelyettesítő módszerrel oldja meg az egyenletrendszereket.
a, x+2y= 1 b,3x-y=0
3x+7y=6 6x+3y=5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Behelyettesítő módszerrel oldja meg az egyenletrendszereket.
a, x+2y= 1 b,3x-y=0
3x+7y=6 6x+3y=5

a, Első képletből kifejezve x-t:
x=1-2y
Behelyettesítve a második képletbe:
3(1-2y)+7y=1
y=-2 x=5

b, Első képletből kifejezve y-t
y=3x
Behelyettesítve a 2. képletbe:
6x+3*3x=5
x=1/3
y=1
0