Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki sos !!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
481
Valaki segítsen !!!!!!!!!!!
nem értem a feladatott.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
amit tudni kell:
K=a+b
T=a*b

kocka felszíne:
határoló lapok területének összege 6*a^2
térfogata: a^3
Módosítva: 6 éve
1

a,

A szerkesztés gondolom menni fog.

T = `a*b` = `3.8*2.6` = 9,88 `cm^2`

K = `2*(a+b)` = `2*(3.8+2.6)` = 12,8 cm


b,

b= `K/2`-a = `12.8/2`-4.3 = 2,1 cm

T = `a*b` = `4.3*2.1` = 9,03 `cm^2`


c,

b = `T/a` = `10.8/4.5` = 2,4 cm

K = `2*(a+b)` = `2*(4.5+2.4)` = 13,8 cm


d,

A = `6*a^2` = `6*6.5^2` = 253,5 `cm^2` = 2.535 `dm^2` = 0,02535 `m^2` = 25350 `mm^2`

V = `a^3` = `6.5^3` = 274,625 `cm^3` = 274625 `mm^3` = 0,274625 `dm^3`
0