Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nevezetes azonosság, szorzattá alakítás, kiemelés

Főoldal » Középiskola » Matematika
1073
ezek a feladatok voltak:

a, 4x²+4xy²=
b, (x+y)²-a²=
c, ax+bx-ay-by=
d, c²-a²+2ab-b²=
e, 9x²+18xy+9y²=


én ezeket a feladatokat így oldottam meg:

a, 4x²y+4xy²= 4xy(xy)
b, (x+y)²-a²= (x+y-a)(x+y+a)
c, ax+bx-ay-by= a(x-y)+b(x-y)=(a+x)(x-y)
d, c²-a²+2ab-b²= *ezt nem értettem*
e, 9x²+18xy+9y²= 9(x+y)²

nagyon megköszönném annak aki átnézné hogy jól csináltam e<3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
hát nem igazán
a, `4xy(x+y)`

b, `((x+y)-a)(x+y)+a)`

c, `x(a+b)-y(a+b)`

d, `c^2-(a-b)^2=(c-(a-b))(c-(a+b))`

e, `(3x+3y)^2=9x^2+2*3x*3y+9y^2=9x^2+18xy+9y^2`, bár itt a te megoldásod is jó


én ezeket a feladatokat így oldottam meg:

a, 4x²y+4xy²= 4xy(xy)
b, (x+y)²-a²= (x+y-a)(x+y+a)
c, ax+bx-ay-by= a(x-y)+b(x-y)=(a+x)(x-y)
d, c²-a²+2ab-b²= *ezt nem értettem*
e, 9x²+18xy+9y²= 9(x+y)²
Módosítva: 6 éve
1